Gotland friidrott

Att satsa på friidrott

Friidrott är ett av de stora intressen bland ungdomar i Sverige, och många är det som drömmer om att bli nästa Sanna Kallur eller Kajsa Bergqvist. Det är säkerligen också fullt möjligt, men nog är det som så att det ligger en hel del jobb på att lyckas inom friidrotten. När Kajsa Bergqvist slutade med friidrotten efter en lång och lyckad karriär var det många sorgsna blickar, i en artikel här från Svenska dagbladet skrev man om det. Så här står det:

–Det är ingen hemlighet att jag haft problem med motivationen sista året. Jag har inte känt samma glöd som tidigare och det har varit väldigt frustrerande. Efter sista tävlingen i höstas gick luften liksom ur mig. Jag tog ett uppehåll från träningen och har försökt att peppa mig själv sedan dess att komma tillbaka, men motivationen kom inte. Snarare tvärtom. Jag insåg att jag är färdig, att jag gått i mål, säger Kajsa till SvD på telefon från Sydafrika där hon befinner sig.

 Det här är några år sedan nu men trots att det är et tag sedan hon slutade är hon fortfarande ett känt namn, och en erkänd friidrottare. Vad är det då som gör att man lyckas? Mycket handlar om motivation likväl som talang. Att orka, och att kämpa. Att åka på träningsläger är en smart sak, eftersom det gör att man verkligen fokuserar på träningen. Många är det som åker på träningsläger till Gotland, men man kan också åka på längre resor. Kolla in på http://www.olka.se/. Där hittar du olika friidrottsläger till mängder av olika länder, som spanien, Grekland och Cypern. Men självklart finns det Svenska alternativ också för den som inte har möjlighet att ta sig allt för långt från sin stad. Viktigt är det att våga satsa på sin karriär, och ge allt. Det är då man har möjligheten att bli världsstjärna!


Från VM 2006, då Kajsa slog världsrekordet.