Gotland friidrott

Intresset för friidrott hålls vid liv bland alla åldrar

Friidrott är en träningsform och en idrott som hålls vid liv landet runt. Det är en individuell träningsform som ändå inbjuder till stor gemenskap. Där du tävlar mot dig själv och dina målsättningar. Och intresset för friidrott är populärt bland både äldre och yngre generationer.

Är du en av dem som är intresserad av friidrott? Om du är medlem i en förening eller klubb så kan all tänkbar utrustning för friidrott köpas på http://www.nordicsport.se.

Många unga lockas av att prova friidrott

I en artikel från HD kan man läsa om att många unga lockas av att testa just friidrott. I Höganäs anordnades en sommarskola i friidrott där man fick testa på idrotten, och många kom. Det är sannerligen en populär idrott som bara växer och växer. Kanske beror det på att du inte är beroende av andra för att kunna utföra den och bli bra. Sedan är det såklart en förde att ha en klubb och folk som stöttar. Gemenskapen kring det hela betyder mycket för at ha kul och utvecklas. Även i Nässjö tränade man idrott på sommarlovet, såhär sa deltagaren Elin till Smålandsdagblad om varför hon gillar friidrott så mycket:

”Det är liksom inte bara en gren utan många grenar man kan gör”

Även äldre lockas till friidrotten

I Jnytt kan man läsa om att man inom IKHP märkt att friidrott ökat och växt mycket bland veteraner. Det är viktigt at träna hela livet och inte bara när man är ung, och vad passar då bättre än att ägna sig till den idrott som man gillar bäst? Friidrott är en bra träningsform som även passar äldre då det stärker bålen bland annat. Det som IKHP nyligen gjort är att locka äldre till friidrotten genom att skapa en träningsgrupp för veteraner på 35 + åldern. Och i klubben menar man på att du aldrig är för gammal för att träna friidrott.