Gotland friidrott

Nu börjar Olympiska Spelen i Rio!

4483580-den-olympiska-eldenNu börjar äntligen OS och de flesta är fyllda av förhoppningar och glädje inför kommande periods fenomenala idrottstävlingar. OS hålls i Brasilien i Rio och förberedelserna för det enorma eventet har pågått i flera år. Programmet är fullproppat och säkerheten kring allt ska vara skyhög.

Hurra! Nu börjar OS och sensommaren är räddad! För de som älskar sport och tävlingar var det en besvikelse med Sveriges insats i EM denna sommar. Men misströsta icke, för nu börjar OS och vi har ännu en chans att kamma hem medaljer och ära för Sverige i olika idrottsgrenar! Passa på att betta på olympiska spelen för att krydda till upplevelsen och sätta lite mer sprätt på spänningen, varför inte köra en intern betting mot polarna eller familjen?

Krav på guld från fansen

Det märks att Sverige är sugna på guld, det känns nästan som att det är ett krav att Sverige kammar hem några guldmedaljer, inte minst i fotboll för att gottgöra för hur det gick i EM. Programmet för Olympiska spelen i Rio för år 2016 är fullspäckat som aldrig förr. Med allt från pampig invigning, uppträdanden, tävlingar matcher och mycket mer, läs mer här. Det gäller att ha koll för att inte missa tävlingarna och matcher i de idrottsgrenarna man bettat på, ta därför en ordentligt titt på schemat och ringa in det viktigaste. Det andra går ju alltid att se på i repris!

Oro och dålig stil

Men allt är inte frid och fröjd i känslan kring OS. I Aftonbladet kan man läsa om att Tobias Karlsson från Sveriges herrlandslag i handboll nekats att ha sin regnbågsfärgade kaptensbindel runt armen under OS, dålig stil kan man tycka. Men bara för att OS i Brasilien har skeva regler så tänker Svenska landslaget inte ge upp, de ska fortsätta kämpa för människors rättigheter. Något annat värt att nämna är oroligheter kring risken för terrorhot, med tanke på aktuella händelser runt om i världen på senaste tiden. Såhär säger TV4:s terrorexpert om frågan: